Els comuns no donaran suport a cap govern de la Diputació on hi hagi JxCat, Cs o el PP

A dos dies de la constitució del ple de la Diputació de Barcelona, els comuns es mantenen en què l’única fórmula a la qual donarien suport per governar l’ens supramunicipal és la d’un “tripartit d’esquerres” amb el PSC i ERC, partits que es veten entre ells. La cap de files de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, ho ha reiterat aquest dimarts criticant que socialistes i republicans “es barallin pels vots de la dreta” a la Diputació de Barcelona, en referència a JxCat.

Albiach, en aquest sentit, ha garantit que els comuns no participaran ni donaran suport a cap acord de govern a l’ens en què participin els postconvergents, Cs o el PP. Sobre aquestes dues últimes formacions, ha dit que es tracta dels dos partits que “més han crispat la política catalana” i els “principals responsables” de la situació política actual.

Ha allunyat així l’alternativa del PSC per mantenir la presidència en cas que JxCat trenqui finalment el pacte i s’aliï amb ERC: un pacte amb comuns i Cs. I també la possibilitat de participar d’un front amb les forces unionistes per donar la presidència de la Diputació al PSC sense que hagi de dependre dels independentistes, tal com ha plantejat el popular Xavier García Albiol.

La portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, en tot cas, no ha volgut sortir del guió en referència a la polèmica al voltant de la Diputació, després que en les últimes hores ERC hagi intentat que JxCat abandoni l’aliança amb els socialistes. “Tenim un acord signat i confiem que es complirà”, s’ha limitat a dir Granados, repetint la consigna que el partit va repetir ahir per boca de diversos dirigents.

Al marge de com quedi constituït finalment el govern de la Diputació, Albiach, volgut ha expressat la preocupació dels comuns pels efectes que pugui tenir sobre el Govern la “lluita acarnissada” entre ERC i JxCat a l’ens. “El Govern no governa, són dos governs i no cooperen, sinó que estan competint”, ha dit, lamentant que els socis a l’executiu “necessitin terapia de parella cada dos per tres”. Albiach, amb tot, ha acabat demanant “responsabilitat” a les dues formacions al Govern per “donar solució i resposta als reptes que tenim per endavant”.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: