Els comuns es desmarquen de l’acord de JxCat i ERC sobre el vot de Puigdemont i els presos

Rate this post

Enuig dels comuns amb JxCat i ERC. Al grup liderat per Jessica Albiach no els ha agradat gens l’acord que han pres els dos socis de Govern per superar la crisi oberta pels vots dels presos de JxCat i de Carles Puigdemont.

Els comuns, que havien votat a favor del dictamen de la comissió de l’Estatut del Diputat que no donava per suspesos els diputats però obria la porta a què designessin les seves funcions, s’han mostrat molestos per la fórmula trobada pels dos partits independentistes, ja que consideren que no compleix l’acord.

De fet, els lletrats han advertit que l’escrit que ha presentat JxCat, i que havia obert una crisi entre els dos socis, no era vàlid. Tot i això, la majoria independentista de la Mesa ha decidit avalar el pacte. Aquest fet ha molestat als comuns i, segons fonts parlamentàries, han manifestat durant la Mesa que es desmarcaven de l’acord.

Segons les mateixes fonts, els comuns s’han mostrat preocupats en considerar que l’acord provoca una situació d'”inseguretat jurídica” i han advertit que havien “acompanyat” la reivindicació dels diputats de JxCat i ERC amb “condicions determinades” que ara consideren que ja no existeixen.

Anar a la font
Carlota Camps

Powered by WPeMatico

Translate »