Els comuns demanen recuperar la comissió bilateral Generalitat-Estat

Rate this post

Els comuns proposen que es recuperi la comissió bilateral entre la Generalitat i l’Estat, prevista a l’Estatut però que no es reuneix des de l’any 2011. En aquest sentit, han presentat una doble iniciativa. Al Parlament han registrat una proposta de resolució i al Congrés de Diputats una proposició no de llei que reclamen el mateix: que es convoqui, en el termini d’un mes, una reunió d’aquesta comissió bilateral

Els seus portaveus a les dues cambres, Elisenda Alamany i Josep Vendrell, han explicat els objectius que hauria de tenir aquesta reunió. En primer lloc, la “resolució dialogada dels conflictes competencials”, retirant els 46 recursos interposats pel Govern espanyol al Tribunal Constitucional. Però també volen que s’abordin les transferències pendents, les inversions en infraestructures o la revisió del model de finançament.

En aquest sentit, Vendrell s’ha volgut dirigit al govern espanyol de Pedro Sánchez, a qui ha demanat que “ho facin sense deixar-se acomplexar per aquells que no volen cap diàleg”, que ho facin “de forma clara i valent”.

Hi haurà ampliació

Anar a la font
Nicolas Tomás

Powered by WPeMatico

Translate »