Els Castellers de Sarrià creen la primera col·lecció de GIFs castellers per a Instagram

El món casteller s’ha anat actualitzant a poc a poc i adaptant a les noves tecnologies. Moltes colles, per tant, ja compten amb aplicacions mòbils en les quals els castellers poden marcar l’assistència i localitzar la seva posició en els castells. Els Castellers de Sarrià, alhora, s’han decantat cap al vessant més d’oci i entreteniment i han creat la primera col·lecció de GIFs (imatges animades) de temàtica castellera per a Instagram. La diada de La Mercè serà la primera en què es podrà gaudir d’aquest recurs que ofereix la famosa xarxa social.

La iniciativa neix amb una doble vocació: d’entrada actualitzar i expandir el fet casteller a nous formats digitals; i d’altra banda, utilitzar el català en un entorn digital on no hi ha massa contingut en aquesta llengua.

L’eina està oberta a l’ús de tothom des de la funció “Històries” d’Instagram i buscant allí la paraula castells o “human towers”. De la mateixa manera, també n’han realitzat un vídeo explicatiu per poder utilitzar la nova funció.

En els primers GIFs que sortiran a la llum hi apareixen paraules com: Amunt; Força, Equilibri, Valor i Seny; i d’altres típiques del món casteller o de promoció interna de la colla impulsora. Tot i això, la comissió de disseny de la colla sarrianenca està treballant per oferir-ne més durant els pròxims mesos.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: