Els bisbes i Catalunya: que no prevalgui la “temptació del caos” sobre la unitat d’Espanya

Els bisbes espanyols han dit avui la seva un cop més sobre la situació política que viu a Catalunya, i com sempre, s'han col·locat del costat de la Constitució. Així, el president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Ricardo Blázquez, ha fet aquest dilluns una crida a la concòrdia dins de les legítimes diversitats i ha confiat que "la temptació del caos" no prevalgui sobre la unitat assegurada per la Constitució. Les declaracions de Blazquez arriben després de les protestes en contra de la sentència del judici al procés.

En el discurs inaugural de l'Assemblea Plenària dels bisbes, Blázquez ha fet una defensa de la Constitució gràcies a la qual, ha defensat, "després de molts anys de separacions interiors i exteriors" es va arribar a un consens on "poguéssim viure tots en llibertat i respecte, a través del diàleg".

"La Constitució va ser una meta assolida per tots", ha destacat Blázquez, que ha advertit que "seria preocupant desconèixer i infravalorar aquesta fita fonamental de la nostra història contemporània".

"Possibles reformes"

En aquest sentit, Blázquez ha assegurat que l'èxit de la Transició amb el fruit de la Constitució "va ser motiu de serenitat, que no pot ser qüestionat trencant l'acord amb què va ser aprovat," si bé ha reconegut que la Carta Magna està oberta a "possibles reformes".

"La concòrdia de tots dins de les legítimes diversitats és un bé inestimable. Que la temptació del caos no prevalgui mai sobre la unitat assegurada per la Constitució", ha asseverat Blázquez.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: