Els bars que enalteixen el franquisme, amb els dies comptats

L'enaltiment del franquisme i les apologies a Franco i els seus acòlits s'hauran d'acabar una vegada aprovada la reforma del Codi Penal que preveu incorporar com a delicte l'apologia i exaltació del franquisme.

Això portaria, segons avança Moncloa.com, al final d'aquells bars i restaurants que han fet de la lloa al dictador el seu principal reclam, ja que captar clients amb iconografia de la dictadura podria passar a ser delicte, tal com passa a Alemanya respecte a la simbologia directament relacionada amb el nazisme. Els seus propietaris podrien veure's obligats a retirar tot salló que enalteixi al franquisme.

La ruta del 36

De fet, això comportaria el final de l'anomenada 'ruta del 36', un conjunt de bars i restaurants franquistes situats en diversos punts de la geografia espanyola, on la imatge de Franco o el cançoner falangista formen part del menú habitual.

Així, establiments com el bar franquista regentat per un xinès a Madrid o el restaurant de Ciudad Real que despenja el telèfon amb un 'Arriba España' podrien deixar de donar franquisme com a plat del dia i, o bé tancar, o bé reciclar-se com a establiment d'hostaleria sense incórrer en delicte.

El 'marxandatge', també a la picota

Un altre sector que podria incórrer en delicte és el del 'marxandatge', és a dir, empreses que venen, en botigues o via internet, productes relacionats amb el franquisme des de roba i tota mena de complements fins a begudes alcohòliques.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: