Els barcelonins Dorian publiquen ‘Justicia Universal’, el seu disc més reivindicatiu

Rate this post

El cinquè disc de Dorian es publica el 25 de maig. Justicia Universal suposa el retorn del grup amb sons més electrònics, amb influències del rock, el new waves i el pop. L’àlbum més car del grup és un recull d’11 cançons on es reivindica, per exemple, la incapacitat de la classe política per frenar fenòmens com el canvi climàtic o la corrupció. La banda realitzarà una gira de 55 concerts arreu del món: “És el disc més esperat dins i fora de casa i és la primera vegada que podem disposar d’un espectacle amb un directe molt potent”, ha assegurat el cantant Marc Dorian.

El nou disc és una evolució cap al futur, els Dorian s’han posat al dia pel que fa a la producció i la tecnologia. Segons Sergi Dorian, el grup ha fet un esforç per aprendre tècniques de producció i composició i totes les cançons funcionen com un bon engranatge. Tot i així, segueixen fidels a l’essència del grup, la barreja de melancolia, eufòria i tristesa. Fet que fa que l’estructura del nou àlbum juxtaposa temes més animats amb d’altres més tranquils. “L’obra és un viatge cap a l’interior, amb moltes cares i amb un vernís que li dóna unitat”, ha definit Dorian. “És equilibrat. Es pot ballar, riure i plorar”.

Dorian ACN

Marc Gili i Belly Hernández, dos dels components dels Dorian/ACN

El nou disc és un reflex dels sentiments que els Dorian tenen davant els temps actuals. Així, el treball aborda la corrupció política, el canvi climàtic o la insensibilitat i l’acomodament de les persones d’Occident. Al tema Justícia Universal, per exemple, lamenten que el canvi climàtic sigui una realitat i que la classe política no faci res per evitar-ho. En altres cançons també qüestionen l’estupidesa humana o l’egoisme de la classe política. A Cometas parlen de la política immigratòria del president nord-americà Donald Trump i del polèmic mur que el dirigent vol aixecar a la frontera amb Mèxic.

El gran repte per la formació comença amb la gira de presentació del nou disc, que preveu oferir 55 concerts arreu del món. Després de passar pels Estats Units, Mèxic, Colòmbia, l’Argentina i Perú, els Dorian oferiran el 23 de novembre per primera vegada un concert en solidari a la Sala Razzmatazz de Barcelona.

 

Anar a la font
Carlos Gil-Vernet

Powered by WPeMatico

Translate »