Els Agermanats entren en joc donant suport a la llei del plurilingüisme

Rate this post

Una escissió de Ciutadans, integrada per quatre diputats, va donar suport ahir a la llei del plurilingüisme impulsada pel govern de Ximo Puig. Mentrestant, Ciutadans, juntament amb el PP, hi votava en contra. D’aquesta manera els partits de l’acord del Botànic van aconseguir ampliar per primera vegada la majoria parlamentària en una qüestió clau de la legislatura. Aquests quatre diputats, encapçalats per Alexis Marí, s’han agrupat sota el nom d’Agermanats i tenen voluntat d’esdevenir un actor polític valencià amb personalitat pròpia.

En canvi, Ciutadans va optar per fer seguidisme del PP, tot i que al Principat la formació d’Arrimadas defensa teòricament el trilingüisme enfront de la immersió lingüística. La nova llei regularà la pluralitat de llengües en el sistema educatiu. S’hi recull que hi hagi un mínim d’un 25% d’hores lectives en valencià i castellà i entre un 10% i un 25% en anglès. Els centres educatius tindran llibertat per a aplicar la resta de percentatges segons el projecte lingüístic de cadascun. Un dels articles més polèmics és el que assenyala que en els centres sostinguts amb fons públics es promourà que el 50% del temps curricular es vehiculi en català i el 25% en anglès.

El debat va ser tan tens que fins i tot la portaveu d’Educació del PP, Beatriz Gascó, va reconèixer involuntàriament la unitat de la llengua, quan, per criticar la comarcalització d’un mapa que es fa servir en un institut, va ensenyar mapes amb el domini lingüístic complet que la seva formació no reconeix oficialment, si més no fins ara.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »