Els advocats dels presos polítics tornen a demanar en bloc la seva llibertat

Rate this post

Els advocats dels presos polítics, Xavier Melero, Marina Roig, Jordi Pina, Andreu Van den Eynde Mariano Bergés i Olga Arderiu, en una roda conjunta i sense precedents, demanen una nova petició de llibertat. “Hem de tornar a exigir al tribunal una altra vegada la posada en llibertat dels nostres clients”, ha anunciat l’advocada de Jordi Cuixart, Marina Roig. La petició es fa “per acabar amb aquesta injusta situació de presó provisional” ha afegit Xavier Melero, advocat de Joaquim Forn.

L’escrit de llibertat es presentarà la setmana vinent a la sala d’enjuiciament que a partir d’ara agafa el relleu a Pablo Llarena que ja ha tancat la instrucció del cas.

L’anunci arriba l’endemà que el tribunal d’Alemanya s’hagi pronunciat sobre l’extradició de Carles Puigdemont només per malversació i persegueix dos objectius que ha explicat l’advocat d’Oriol Junqueras, Andreu Van den Eynde: “resoldre la situació injusta de presó i el Suprem pugui resoldre un problema propi, el desprestigi”. Van den Eynde ha sentenciat que “no hi ha cap probabilitat que això acabi en cap condemna per rebel·lió” i ha conclòs: “és un win win. Tenim l’oportunitat de resoldre dos problemes alhora” apel·lant a la Fiscalia.

Segons Melero la decisió d’Alemanya “és una resolució clàssica i ratifica el que ha dit qualsevol que s’ha hagut de pronunciar sobre el que estava instruint el tribunal suprem” i ha denunciat que “caldria provocar una reflexió de com s’està utilitzant l’ordenament jurídic per enfrontar-se a un fenomen social”.

Jordi Pina, advocat de Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez ha apel·lat a la prudència del Tribunal Suprem perquè actuï amb conseqüència: “és molt més prudent fer una lectura del que és la presó preventiva molt més prudent de la que s’està fent. Xoca frontalment amb l’article 24 de la constitució, de la presumpció d’innocència, i està prevista per aquells caos tant greus que no es pot romandre en llibertat perquè es posen en perill la integritat física, bens individuals…”

Seguirà ampliació

Anar a la font
Gemma Liñán

Powered by WPeMatico

Translate »