El vincle del Barça amb Catalunya: centenari de l’ofrena a Rafael Casanova

Una Diada especial per al Barça. Aquest 11 de setembre de 2019 es compleixen 100 anys des de la primera vegada que el club blaugrana participa en l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova. Un vincle entre Catalunya i el Barça que ve de lluny.

Piqué, al capdavant

En aquesta edició, el futbolista del primer equip que ha assistit és Gerard Piqué, capità del Barça que ja ha participat en la Diada amb la seva família en anteriors ocasions. El vicepresident Jordi Cardoner, entre altres directius; Vicky Losada, Juan Carlos Navarro i altres jugadors també hi han estat presents.

Quan Joan Gamper va fundar el Barça l'any 1899, el club era exclusivament futbolístic i no hi havia cap relació política. Però el 1908 va haver-hi el punt d'inflexió quan l'entitat blaugrana va començar a simpatitzar amb idees catalanistes.

Anaven passant els anys i la vinculació amb Catalunya era major. El 1916 va ser quan el català es va convertir en l'idioma oficial del club i el Barça ja es mostrava favorable, de manera clara i rotunda, a l'autonomia de Catalunya.

Primer club català

Un altre dels gestos del Barça va ser quan va expressar públicament el seu suport a la Mancomunitat i els ajuntaments dirigits per la Lliga Regionalista i l'11 de setembre de 1919 es va produir la primera ofrena floral a Rafael Casanova.

El Barça es va convertir en el primer club català, excepte el Club Muntanyenc, que va realitzar aquesta ofrena. I amb avui, ja en són 100 que es compleix aquesta tradició que enforteix el vincle entre el Barça i Catalunya.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: