El viking del Suprem

Rate this post

 

Menos mal hacen los delincuentes que un mal juez
Francisco de Quevedo

Fa anys es va publicar Cataconya, llibre humorístic de David Duran, que proposava la tesi d’aconseguir la independència per la via ridiculista, la de ridiculitzar Espanya. Entenguem-nos, els catalans (com a espanyols, segons diu el nostre DNI) fèiem passar tanta vergonya a Espanya, davant Europa, que Espanya ens feia fora del seu regne concedint-nos la independència. És així que una colla d’independentistes organitzaven una marxa sobre Flandes, de matinada, irrompien borratxos en plena ciutat, disfressats de vikings amb casc de banyes, amb un ‘Manolo el del bombo’ fent el màxim rebombori i amb profusió de banderes espanyoles, reclamant l’espanyolitat dels Països Baixos, que van deixar de pertànyer a Castella amb el Tractat d’Utrecht.

Paradoxes, el Regne d’Espanya s’ha fet seva la via ridiculista. Només així es pot entendre tant desori, tantes espifiades, tanta estultícia; empesos per un nacionalisme castís en què emergeix la figura d’Albert Rivera i Ciutadans. Recordem que l’alternativa al PP, a Espanya, no és el PSOE ni Podemos, és el camaleònic Rivera que es va presentar al Parlament Europeu en coalició amb Libertas, que és una formació de dreta euroescèptica. Amb Miguel Duran de cap de llista, després processat per estafar la hisenda pública; amb el suport d’Intereconomía (¡Arriba España!) i el tèrbol finançament d’un magnat irlandès. La involució a l’Estat, que el falangisme sigui el que marca la pauta, ens farà patir a curt termini i rebran els presos. Però a mitjà termini, juga a favor nostre. Aquesta Espanya és impresentable a Europa i xoca contra els principis fonamentals que inspiren la democràcia a Occident. Per això l’aposta estratègica passa imperiosament avui per agafar la bandera de defensa dels drets i llibertats davant l’autoritarisme que impregna l’Estat. L’únic que ens pot derrotar és que el moviment republicà basculi també a l’extrem i perdi la centralitat.

Ja hi ha almenys quatre estats que han deixat en evidència la croada de Llarena. El Regne Unit, Bèlgica, Suïssa i ara Alemanya amb sonotone. La caverna tirava coets la vigília saludant efusivament la posició alemanya. Les triomfals portades, “Alemania marca el camino de vuelta de los golpistas huídos”, van caducar amb el paper encara a la impremta. La capçalera degana, la que va ser rabiosament franquista i nazi, ha respost titulant “La justicia europea da aire al golpismo”. Les capçaleres digitals ultres ja demanen obertament abandonar la Unió Europea. “¿De qué sirve a España seguir siendo parte de la Unión Europea…?“, es pregunten. Afortunadament, malgrat totes les seves misèries, la Unió Europea no és exactament com el Regne d’Espanya. Entre ‘l’europeista’ Rivera, “Volverán banderas victoriosas al paso alegre de la paz”, la premsa del règim i el jutge Llarena és com tornar a l’època en què els Pirineus topaven amb la via d’ample europeu. El retorn a l’autarquia, judicial.

Aquesta Espanya és impresentable a Europa i xoca contra els principis fonamentals que inspiren la democràcia a Occident

Si una senyora de Reus fa un tuit parlant de Llarena, la fiscalia l’empura d’ofici i proposa 18 mesos de presó. Per contra, l’aiatol·là radiofònic de Madrid instava a venjar-se d’Alemanya posant bombes en cerveseries de Baviera. I a la fiscalia tant li és. És molt gros. Però molt. A veure, magistrat suprem, en nom d’Espanya es poden fer crides a posar bombes en locals d’oci? Doncs sembla ser que sí. És més, ja no ens va ni estranyar un fake atribuït a Ciutadans saludant les paraules de l’aiatol·là amb un “Todo nuestro apoyo a un gran periodista y mejor persona. Federico, no estás solo“. I si et dediques a fer ràtzies apallissant gent, ara a Artés, la fiscalia (la mateixa) xiula. O Ciutadans potser fa un comunicat dient “Todo nuestro apoyo”. A quina democràcia que es preui de ser-ho es permet? La violència de l’extrema dreta, a Europa, no mola, senyor Llarena. A Turquia potser sí. A veure si al final el DNI només ens servirà per visitar Turquia i farem servir el passaport per trepitjar les democràcies occidentals.

Magistrat Llarena, vostè avui està escrivint un sumari que es diu Españistán. Magistrat Llarena, vostè avui és aquell conductor que va a 200 per l’europista i que pensa que tota la resta de conductors són uns sonats perquè circulen en direcció contrària. Magistrat Llarena, s’ha de tenir sentit del ridícul. Perquè vós representeu l’Estat en el que jo visc i que amb el vostre retrògrad comportament el feu passar per l’Estat feixista que van patir els meus avis. Em fa basarda que a ulls d’Europa sembleu el viking pertorbat del Cataconya que a les cinc del matí es passeja per Anvers fent sonar un corn i bramant posseït que Flandes és Espanya.

Anar a la font
Sergi Sol

Powered by WPeMatico

Translate »