El vet del Parlament Europeu a Junqueras, Puigdemont i Comín també ocupa els diputats de Westminster

Minuts després que aquest dijous a migdia el diputat gal·lès Hywell Williams, del partit independentista Playd Cymru, cridés l’atenció dels parlamentaris britànics sobre el presumpte espionatge a col·legues de la Cambra que hauria fet el govern espanyol com una mesura de combat contra l’independentisme català, la situació política del Principat ha tornat a resonar als Comuns.

La situació d @junqueras @KRLS i @toni_comin, denunciada al Parlament d Westminster @diariARA @ARApolitica @maiolroger pic.twitter.com/EbLcwhKGkK

— Quim Aranda (@ArandaQuim) July 11, 2019

En aquesta ocasió ha estat el conservador també gal·lès David TC Davis qui s’ha referit al vet del Parlament Europeu a reconèixer com a eurodiputats a Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín. David ha instat a la ‘speaker’ (presidenta) suplent Eleanor Laing a reconèixer que “el parlament europeu està prohibint a membres electes de Catalunya” l’exercici de les seves funcions democràtiques, alhora que li ha demanat que plantegi la qüestió davant de les autoritats de la Unió Europea. Davis ha assenyalat la qüestió durant un debat sobre els vint anys de la devolució de poders de Londres als parlaments nacionals d’Edimburg (Escòcia) i Càrdiff, (Gal·les).

Laing, que no semblava gens al cas de la prohibició, ni tampoc de la situació concreta de Catalunya, s’ha limitat a assegurar que “si les alegacions són certes, el ‘speaker’ [John Bercow] voldrà conèixer-les”.

A diferència que la intervenció de Williams, però, un ferm defensor dels drets polítics de Catalunya, la de Davis s’ha de llegir en clau interna britànica. Durant el debat en què ha fet bandera de la situació de marginació dels tres eurodiputats esmentats, el parlamentari ‘tory’, ferm defensor del Brexit’, ha etzibat atacs continuats contra la Unió Europea. Circumstancialment, l’independentisme català li ha servit per atacar la veritable bèstia negra dels euroescèptics britànics.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: