El TSJC rebutja tancar provisionalment les delegacions catalanes

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat paralitzar provisionalment l’activitat de les delegacions de la Generalitat a Alemanya, Suïssa i el Regne Unit, com li va demanar el Govern espanyol, a l’espera de resoldre si les tanca.

En una interlocutòria, la secció cinquena de la sala contenciosa del TSJC desestima la petició del Ministeri d’Exteriors perquè ordenés el tancament cautelar de les delegacions a l’estranger, en concloure que la sol·licitud és “extemporània” perquè no va ser plantejada en la fase processal que corresponia.

A través de l’Advocacia de l’Estat, el Ministeri d’Afers Estrangers va demanar a principi de mes al TSJC que paralitzés l’activitat de les delegacions a l’estranger, en entendre que estan realitzant “amb singular intensitat” tasques a favor dels objectius del procés secessionista de Catalunya, declarat inconstitucional. 

El passat 9 de juliol es va fer pública una informació segons la qual l’Estat hauria estat controlant les delegacions catalanes a l’exterior amb l’objectiu de demostrar que treballaven per la independència de Catalunya i aconseguir, així, que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en tanqués aquestes quatre. El Govern català va demanar la dimissió de l’encara ministre d’Exteriors, Josep Borrell, per aquest fet. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: