El TSJC rebutja canviar les dates del judici a Quim Torra

Dimecres 25 i dijous 26 de setembre. Tant el judici per desobediència al president de la Generalitat, Quim Torra, com el Debat de Política General es mantenen invariables després que aquest dimarts tant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) com el Parlament hagin confirmat les dates. Torra haurà, doncs, d’escollir si es presenta al Palau de Justícia de Barcelona o si, per contra, opta per la cambra catalana, una opció més probable tenint en compte les seves últimes declaracions.

En una providència feta pública aquest mateix dimarts, el TSJC descarta canviar les dates del judici i assenyala que, abans de fixar-les, va consultar l’agenda pública del Parlament -a través de la pàgina web- en la qual no s’havia incorporat cap referència al ple de la setmana que ve. La majoria sobiranista de la cambra recorda, però, que el calendari de plens va quedar fixat el passat 1 de juliol amb el suport de tots els grups parlamentaris i que, el 25 i 26 de setembre van quedar reservats per al Debat de Política General.

“Encara avui, per la setmana del 23 al 29 de setembre, (el Parlament) no té programada cap activitat. També és procedent fer constar que amb el recurs no s’ha acompanyat cap documentació que justifiqui fer una valoració diferent”, subratllat l’escrit del TSJC. I és que formalment, els advocats del president no han demanat un canvi de dates pel judici sinó la nul·litat del procediment, que també ha estat rebutjada.

Torra ja ha manifestat que no té cap intenció de demanar un ajornament del judici. I tampoc de modificar les dates del Debat de Política General, malgrat que no tindria cap impediment per fer-ho. Aquest dimarts ha estat el PSC el que ha plantejat que s’escollissin uns altres dies per tal de no interferir en el procediment judicial. Als socialistes se’ls hi han sumat els vots de Cs i del PP en la junta de portaveus que s’ha celebrat al Parlament.Tots ells critiquen que Torra vulgui “utilitzar políticament” amb un enfrontament contra els tribunals.

La majoria de JxCat, ERC i la CUP ha desestimat la proposta, mentre que els comuns s’han mantingut en terra de ningú. Fonts de Catalunya en Comú Podem apunten que han demanat al Govern que reclami formalment un ajornament del judici per evitar la polèmica.

La setmana que ve, Torra decidirà on va. Hi ha menys d’un quilòmetre entre el Palau del Parlament i el Palau de Justícia, però a hores d’ara la distància sembla insalvable. Tal com va publicar l’ARA, el president es plantejava ja la setmana passada no acudir al judici i, en una entrevista a El Punt Avui diumenge passat, ho va acabar de confirmar. Torra no demanarà l’ajornament perquè planteja la seva absència com un acte de “desobediència”, davant d’un tribunal que, en la seva opinió, ha volgut imposar-se a l’autonomia del Parlament.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: