El TSJC pregunta a la Fiscalia i Vox si vol portar Torra a judici per la pancarta del llaç groc

El jutge que instrueix la causa per desobediència de Quim Torra al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per no haver retirat a temps la pancarta amb el llaç groc que va ordenar la Junta Electoral Central ha rebutjat arxivar la causa contra el president de la Generalitat i ha instat la Fiscalia i l’acusació popular, representada per Vox, que formulin escrit d’acusació sol·licitant l’obertura del judici oral o bé demanin el sobreseïment. En una interlocutòria feta pública aquest dijous, el magistrat dona deu dies a les acusacions perquè es pronunciïn i els dona l’opció de demanar “investigacions complementàries” en cas que ho considerin necessari. També ha acordat convertir el procediment en abreujat.

El jutge del TSJC veu indicis que Torra cometés un delicte de desobediència en haver esquivat la resolució de l’administració electoral substituint la pancarta per una altra en què el llaç groc era blanc i, posteriorment, amb una que simplement parlava de llibertat d’expressió. El president de la Generalitat va declarar el 15 de maig davant el magistrat Carlos Ramos i va defensar la seva actuació de mantenir la simbologia de suport als presos polítics. Subsidiàriament, el jutge planteja la possible comissió del delicte de denegació d’auxili a l’autoritat, que també preveu multes i suspensió de càrrec públic per un període d’entre dos i tres anys.

El magistrat sol·licita més proves en la investigació de Torra pels llaços grocs

El magistrat sol·licita més proves en la investigació de Torra pels llaços grocs

Fa només uns dies el jutge que instrueix la causa va sol·licitar a les parts acusatòries que aportessin més proves per acreditar la suposada desobediència, però ara ja considera que hi ha prou indicis de la comissió del delicte i insta les acusacions a decidir si volen tirar endavant el procediment cap al judici oral.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: