El TSJC obre judici oral per desobediència contra Torra per la polèmica dels llaços grocs

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit obrir judici oral contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per un delicte de desobediència. Subsidiàriament, Torra també podria ser jutjat per un delicte de denegació d’auxili a l’autoritat competent. 

Així ho ha anunciat aquest divendres el TSJC en relació a l’episodi dels llaços grocs a la façana del Palau de la Generalitat durant la campanya electoral del 28 d’abril i que la Junta Electoral Central (JEC) va instar a enretirar. Torra s’hi va negar i va esquivar el requeriment de l’autoritat electoral col·locant una pancarta amb un llaç blanc i, després, una de nova amb la frase “Llibertat d’Expressió”. 

Torra va autoinculpar-se en la seva declaració com a investigat al TSJC, el passat 15 de maig: “Sí, vaig desobeir, perquè jo em dec a un mandat superior de la ciutadania de defensa dels drets humans i, per tant, aquest canvi, en el fons, no va tenir cap rellevància, vam seguir enviant el mateix missatge”, va duir davant el magistrat. Torra va defensar que l’ordre d ela JEC era “maniestament il·legal” i que la Junta Electorla no´era una “autoritat superior a mi”. “Tota aquesta operació des del primer moment anava conduïda a què passes el que passa ara. Per això es va anar via la JEC”, va lamentar el president de la Generalitat.

La Fiscalia va demanar aquesta setmana una pena d’un any i vuit mesos d’inhabilitació de qualsevol càrrec públic, sigui “d’àmbit local, autonòmic, estatal i europeu”. El ministeri públic també reclama que el president pagui una multa de 30.000 euros per a Torra.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: