El TSJC manté les eleccions

El TSJC manté que les eleccions s’han de fer el 14 de febrer amb l’argument que hi ha un “interès públic especialment intens” perquè “si no és així, s’obre un període prollongat de provisionalitat que afecta el normal funcionament de les institucions democràtiques”.

La secció cinquena de la sala contenciosa del TSJC ha notificat avui La interlocutòria de la secció cinquena de la sala contenciosa de l’TSJC que respon a les cautelars i que manté provisionalment les eleccions pel 14 de febrer també destaca que “s’ha valorat que la resolució afecta el dret fonamental de sufragi actiu i passiu”. “La suspensió de el dret a vot no està prevista en l’actual estat d’alarma”.

El tribunal explica que de moment manté “la celebració de les eleccions en la data en què les va convocar. L’autoritat competent (vicepresident de la Generalitat) en la resolució de l’dia 21 de desembre de 2020”. “Amb aquesta finalitat, se suspèn l’ajornament acordat inicialment per a maig i s’estableixen els mecanismes processals perquè el tribunal es pronunciï definitivament com més aviat millor”, remarca.

Finalment, ha considerat que les mesures sanitàries actuals “no limiten desplaçaments per activitats no essencials, així com l’efectiva implantació de mesures preventives per les administracions amb competència en matèria sanitària i electoral”.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *