El TSJ qualifica de cínic l’exconseller Blasco i li denega el tercer grau

Rate this post

El Tribunal Superior de Justícia Valencià (TSJCV) ha denegat concedir el tercer grau penitenciari a l’exconseller del PP Rafael Blasco, que es troba a la presó complint condemna per la desviació d’ajuts públics per a la cooperació internacional.

La sala civil i penal del TSJCV desestima el recurs d’apel·lació presentat per Blasco, i manté la resolució per la que s’acorda mantenir-lo el segon grau penitenciari. El tribunal ha tingut en compte, entre altres qüestions, l’informe d’Institucions Penitenciàries, que va apreciar risc mitjà-alt de reincidència.

Destaca que la trama en la qual es va veure involucrat Blasco va produir “una gran alarma social”, per la naturalesa dels béns sobre els quals va recaure, pel grau de corrupció de l’administració que va posar de manifest i pel grau d’elaboració, planificació i complexitat organitzativa que va suposar.

A més, assenyala que el condemnat ocupava “un paper primordial o rector dins de tota aquesta trama delictiva”, i assegura que la seva situació penitencia no està “totalment definida” ja que pot tenir modificacions ja que fins i tot queden per jutjar, almenys, dues peces d’aquesta causa.

El TSJCV també qualifica de “cínic” que Blasco al·legui en el seu recurs que la condemna no va suposar cap tipus de responsabilitat civil per a ell, ja que, segons afirma, els fets van suposar “un greu trencament a l’Administració.

Anar a la font
Àngel Martínez

Powered by WPeMatico

Translate »