El tribunal d’Estrasburg condemna l’estat espanyol per maltractaments als responsables de l’atemptat de la T4

Rate this post

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha condemnat a l’estat espanyol pel maltractament en contra d’Igor Portu i Mattin Sarasola, condemnats per l’atemptat contra la T4 de l’aeroport de Barajas. En concret, l’estat haurà de pagar una indemnització de 50.000 euros per danys morals.

Segons la interlocutòria del TEDH, l’estat va vulnerar la prohibició de tractes inhumans i denigrats perquè el maltracta es va produir i les autoritats no el van investigar. Quatre dels set jutges ha votat a favor de la indemnització per danys morals a Portu i Sarasola. El primer ha de rebre 30.000 euros i el segon 20.000.

Segons els afectats, en el trasllat a la caserna d’Intxaurrondo, després de la seva detenció a Mondragon, va rebre ‘coses i cops’. Portu va ser hospitalitzat l’endemà dels fets i va necessitar assistència mèdica durant vint-i-set dies. Sarasola va ser traslladat a Madrid en detenció incomunicada. Durant catorze dies va rebre assistència mèdica.

La interlocutòria del TEDH diu que les lesions ‘estan suficientment demostrades’ i que es van produir mentre estaven sota custòdia de la Guàrdia Civil. I afegeix que la seva existència ‘no ha estat negada ni pel Tribunal Suprem ni pel govern’.

 

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »