El tram central del setembre serà molt més d’estiu que de tardor

Matí de tornada a l’escola molt fresc, a Ponent, a la Catalunya Central i en algunes fondalades prelitorals el dia ha començat amb temperatures al voltant dels 10 graus, i en algunes valls del Pirineu les mínimes fins i tot han baixat per sota dels 5 graus. Al migdia, però, avui farà força més calor que ahir. Els 25 graus se superaran amb facilitat, i a Ponent algunes màximes fins i tot fregaran els 30. Avui farà sol arreu i a prop de mar el vent bufarà amb força menys ganes que ahir.

Demà la borrasca farà marxa enrere i tornarà a acostar-se a Catalunya, però res fa pensar ni en pluges fortes ni tampoc en ventades com les d’ahir. Aquest divendres començarà amb molt de sol, serà a la tarda quan els núvols tornaran a augmentar. De cara al vespre fins i tot s’escaparan alguns ruixats que seran sobretot probables a les Terres de l’Ebre, tot i que també n’hi haurà de més puntuals en altres comarques de la costa i del prelitoral. Pluges en general minses.

El cap de setmana començarà encara amb força núvols i en general serà mig ennuvolat. El paraigua farà poca falta, però el temps continuarà sent una mica insegur. Dissabte a la tarda s’escaparan algunes gotellades en punts de la costa i del prelitoral, i de cara a diumenge al vespre aquests ruixats fins i tot s’estendran a més comarques. Sempre pluges minses que res tindran a veure amb els aiguats dels últims dies. És incert encara quin temps marcarà l’inici de la setmana que ve, el més probable és que continuï el temps variable i amb possibilitat de ruixats puntuals, però no s’entreveu per ara cap més ploguda abundant i extensa.

Després d’un inici de setembre molt fresc, ara entrarem en una fase més normal respecte al que ha anat passant els últims anys: temperatures més d’estiu que de tardor que s’allargaran com a mínim uns deu dies. El cap de setmana es tornaran a superar els 30 graus a Ponent, després de vuit dies molt més frescos, i tot fa pensar que aquests migdies càlids continuaran la setmana que ve.

300 l/m2 en menys de 12 hores al País Valencià

La borrasca ha marxat de Catalunya però continua molt activa al sud del País Valencià, on s’hi estan produint aiguats molt abundants. Només entre les 12 de la nit i les 8 del matí d’avui s’han acumulat 364 l/m2 a Beniarrés, a la comarca del Comtat, i 327 a Benissili, a la Vall de Gallinera. A Ontinyent se superen els 260, fet que ha provocat el desbordament del riu Clariano, la Policia Local ha desallotjat el veïnat de Cantereria per aquest motiu.

L’Agència Espanyola de Meteorologia té actius avisos de risc extrem d’aiguats a la meitat sud del País Valencià, a la Regió de Múrcia i fins i tot a l’est d’Andalusia. Els models de previsió fan pensar que amb el pas de les hores avui les pluges més fortes es desplaçaran cap a Múrcia, per fer marxa enrere cap al País Valencià de cara a demà.

#DANAsetembre: imatges del riu Clariano desbordat al seu pas per #Ontinyent, al barri de la Cantereria (la Vall d’Albaida, València). Continua plovent amb molta intensitat, en alguns punts d’Ontinyent ja superen els 250mm. pic.twitter.com/XCIJDVH8o1

— AVAMET (@avamet) September 12, 2019

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: