El temporal desborda rius i barrancs al País Valencià

Els riu Clariano a Ontinyent (Vall d’Albaida), on ha calgut evacuar els veïns del carrer Cantereria, i el Cànyoles a Moixent (la Costera), s’han desbordat com a conseqüència dels forts aiguats que afecten el País Valencià, i que a comarques com la Vall d’Albaida i el Comtat ja acumulen en les últimes hores  més de 400 litres per metre quadrat.

#DANAsetembre: imatges del riu Clariano desbordat al seu pas per #Ontinyent, al barri de la Cantereria (la Vall d’Albaida, València). Continua plovent amb molta intensitat, en alguns punts d’Ontinyent ja superen els 250mm. pic.twitter.com/XCIJDVH8o1

— AVAMET (@avamet) September 12, 2019

A les 9 del matí a Beniarrés, a la comarca del Comtat, ja superaven els 400 litres l/m, i els 360 a Benissili, a la Vall de Gallinera. A Ontinyent se superen els 304 cosa que ha provocat el desbordament del riu Clariano. 

#DANAsetembre: situació de la via del tren a la Font de la Figuera (la Costera, València), convertida en un autèntic riu. En aquesta zona s’han acumulat fins a les 10h més de 200mm. pic.twitter.com/v0AC8GLYNd

— AVAMET (@avamet) September 12, 2019

L’Agència Espanyola de Meteorologia té actius avisos de risc extrem d’aiguats a la meitat sud del País Valencià, a la Regió de Múrcia i fins i tot a l’est d’Andalusia. Els models de previsió fan pensar que amb el pas de les hores avui les pluges més fortes es desplaçaran cap a Múrcia, i faran marxa enrere cap al País Valencià de cara a demà.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: