El tancament perimetral de Catalunya es manté, com a mínim, fins al 23 de novembre

La Generalitat de Catalunya s’inclina per mantenir les mesures restrictives per intentar frenar el coronavirus. Almenys durant deu dies més, a l’espera de veure si es confirma la millora de dades epidemiològiques de les darreres setmanes, especialment pel que fa a la pressió del sistema sanitari. Entre aquestes restriccions, hi ha el tancament perimetral de tot el territori català que, per tant, impedeix que els visitants puguin arribar a Andorra.

Les mesures han permès que els darrers dies millorar l’evolució sanitària, amb una reducció dels contagis i de la taxa de reproducció. Per ara, però, la pressió sobre el sistema hospitalari, amb especial incidència en les unitats de cures intensives (UCI) és elevada. Massa a l’entendre de les autoritats catalanes, que entenen que cal donar més temps perquè les mesures puguin donar el fruit esperat.

Per això, el comitè tècnic del Pla d’Emergències de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha provat aquest dijous mantenir les mesures. Com a mínim deu dies més. Fins al 23 de novembre. Aquesta és la decisió que s’ha filtrat i que han d’acabar de confirmar a partir de dos quarts de dues la consellera de Salut, Alba Vergés, i el d’Interior, Miquel Sàmper, en la compareixença que faran davant els mitjans.

Entre les mesures que es prorroguen hi ha el polèmic tancament de bars i restaurants així com de cinemes i teatres. La que afecta especialment a Andorra, cal recordar, és el tancament perimetral de tota la comunitat autònoma -i també municipal els caps de setmana-, que impedeix que els possibles visitants puguin arribar a Andorra i, de retruc, que els ciutadans del Principat puguin travessar la frontera del riu Runer si no és pels motius considerats com a excepcions vàlides.  

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: