El Suprem va atorgar la causa del procés a Llarena saltant-se el seu propi reglament

Rate this post

Al jutge Pablo Llarena no li podria haver correspost la causa del procés, si el Tribunal Suprem hagués respectat els seus propis procediments relatius al repartiment dels sumaris. El diari Público presenta avui una investigació que apunta que el Suprem va preparar, des del 2016, la designació de Llarena, per a un probable judici contra els líders catalans aforats. En aquells moments Llarena dirigia la potent organització conservadora Associació Professional de la Magistratura. El president del Consell General del Poder Judicial i del Suprem, Carlos Lesmes, també conservador, hauria tingut un paper clau en aquesta trama.

El darrer per torn d’antiguitat

El Suprem va designar Llarena per a instruir el judici dels polítics independentistes tot al·legant el “torn d’antiguetat”. Però en realitat, segons aquest torn, Llarena era l’últim de la llista: tenia cinc jutges pel davant. El responsable d’aquesta irregularitat hauria estat el magistrat Manuel Marchena, president de la Sala Segona del Suprem (també implicat en un tèrbol cas de tracte de favor a la seva filla).

Tot un seguit d’irregularitats

Segons Público, ja va haver-hi irregularitats a l’hora d’establir la terna que va decidir la incorporació de Llarena a la Sala Segona del Suprem, l’encarregada de casos relatius a aforats. Jutges per la Democràcia ja va denunciar que el nomenament de Llarena com a magistrat de la Sala Segona del Suprem va vulnerar la llei i la Constitució, però la seva demanda no va ser admesa a tràmit. També va haver-hi irregularitats a l’hora d’acceptar candidats per a la terna, i es van excloure molts jutges qualificats. Un dels membres de la comissió que triava entre la terna ni tan sols va entrevistar els candidats, el que suposaria una altra irregularitat. Això constituïa una tercera irregularitat. L’ara ministre de Justícia, Grande-Marlaska, en algun moment s’hauria oposat a aquestes manipulacions.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »