El Suprem torna a rebutjar la llibertat de Forn

Rate this post

La Sala Penal ha denegat una nova petició de llibertat del conseller Joaquim Forn per entendre que persisteix el risc de reiteració delictiva i el perill de fuga que van portar a l’instructor de la causa del “Procés”, Pablo Llarena, a decretar la presó provisional d’aquest processat. El passat 3 d’agost, el conseller va presentar un escrit en el qual sol·licitava que es deixés sense efecte la mesura cautelar de presó o, si s’escau, la seva substitució per una altra mesura més pròxima a la llibertat.

La Sala indica que resol sense entrar a valorar si els indicis sobre els que es basa Pablo Llarena per a processar Joaquim Forn tenen consistència.

“La divisió funcional d’aquesta Sala -òrgan predeterminat per la llei- està concebuda en garantia del dret constitucional dels processats a un tribunal imparcial. Ens permet mantenir una conscient distància respecte dels fets que van a ser, al seu dia, objecte d’enjudiciament. Ens preserva davant de qualsevol prejudici i, el que és més important, converteix les proves que van a ser practicades en el judici oral en l’única font valorativa sobre la qual construir el desenllaç del present judici “, subratllen els magistrats.

En la interlocutòria, el Suprem rebutja l’última sol·licitud de llibertat perquè “no han variat les circumstàncies” que ja van ser ponderades en anteriors resolucions tant pel magistrat Pablo Llarena com per la Sala de Recursos per confirmar la presó de Joaquim Forn. Afegeix que les al·legacions de la defensa no introdueixen cap element que suggereixi una modificació dels supòsits sobre els quals descansa la mesura cautelar de presó que afecta el processat. Sobre la relativa a l’estat de salut de la mare de Forn, assenyala que “per més que faci comprensible l’afectació emocional que batega en l’escrit presentat, no té virtualitat per deixar sense efecte la presó preventiva acordada per l’instructor”.

 

 

Anar a la font
Gemma Liñán

Powered by WPeMatico

Translate »