El Suprem retreu a la Manada que celebrés com un triomf la violació múltiple

La sentència de l’Alt Tribunal assegura que els cinc joves van buscar expressament la situació

El Tribunal Suprem ha retret als cinc membres de la Manada l’actitud presumptuosa i el fet que celebressin com “un triomf” i busquessin donar “projecció” al que en realitat va ser una “violació múltiple”. Els cinc joves van buscar expressament la violació, que la víctima va patir “en tot moment”, segons consta a la sentència que l’Alt Tribunal ha fet pública aquest divendres després que el 21 de juny decidís elevar les condemnes als cinc joves com a autors d’una agressió sexual i no d’un abús.

Amb la decisió del Suprem de fa dues setmanes va ser el primer cop que un tribunal donava la raó a la víctima i a les acusacions perquè considerava que el que va passar durant els Sanfermines del 2016 va ser violació, i contradeia així les dues resolucions anteriors, que hi veien només un abús.

El després de la sentència

La sala insisteix en l'”excés de la intimidació exercida” pels cinc condemnats –que ja són a la presó– i subratlla que van cometre “almenys deu agressions sexuals” i van estar gravant i fent fotos a la víctima, una situació “imposada” que va suposar-li una “clara denigració com a dona”.

Més continguts de

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: