El Suprem no cedeix i manté tots els presos polítics a la presó

Rate this post

El Tribunal Suprem confirma la presó incondicional de Carme Forcadell, Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva i Dolors Bassa per risc de fuga i de reiteració delictiva. Era l’últim recus que faltava per resoldre de lla presidenta del Parlament i els consellers i la sala d’apel·lacions també l’ha desestimat. Ara, hauran de recorre ja a Europa.

La interloutòria destaca que “no hi ha precedents en la recent història europea d’un Govern d’un Estat federat alçant-se contra la Constitució estatal”.

La Sala II del Tribunal Suprem ha desestimat els recursos d’apel·lació presentats per la presidenta del Parlament català Carme Forcadell i els consellers Jordi Turull, Josep Rull, Raul Romeva i Dolors Bassa contra la interlocutòria del jutge instructor Pablo Llarena, del passat 23 de març, que va acordar la presó provisional incondicional. Els tres magistrats que formen la Sala de Recursos, que revisen les resolucions que dicta l’instructor, confirmen que hi ha risc de reiteració delictiva i de fugida, aquest últim derivat dels indicis de delicte contra ells que han determinat el seu processament, de manera que ratifiquen la situació de presó dels cinc.

En una interlocutòria, del qual ha estat ponent el magistrat Miguel Colmenero, la Sala examina la concurrència del risc de fuga i destaca que, entre les circumstàncies personals dels recurrents, no pot deixar de valorar l’estructura organitzativa que els dóna suport, ni la consistència econòmica de la mateixa, ni els contactes internacionals del grup, “elements que han permès als que ja s’han fugat, mantenir una aparença de vida normalitzada fora d’Espanya i de la residència que fins llavors era el seu domicili habitual”.

 

Anar a la font
Gemma Liñán

Powered by WPeMatico

Translate »