El Suprem decideix avui on s’enterrarà Franco

El Tribunal Suprem ha d’abordar avui, en plena precampanya, l’exhumació del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos. El tribunal s’ha de pronunciar sobre l’exhumació –que previsiblement avalarà– i ha d’aclarir el gran dubte dels últims mesos: si les restes seran enterrades al cementiri d’El Pardo-Mingorrubio, on vol el govern espanyol, o a la cripta familiar de la catedral de l’Almudena. Fonts jurídiques ja han avisat que aquest debat sense precedents sobre la reinhumació de les restes és complex i pot allargar-se fins dimecres.

La secció quarta de la sala contenciosa administrativa es reuneix a partir de les 10 h per respondre al recurs que van presentar els nets de dictador contra l’acord del consell de ministres del 15 de març que va fixar l’exhumació per al 10 de juny, paralitzada pel tribunal fins que hi hagués sentència.

Mentre el Suprem resol, diverses organitzacions que donen suport a la campanya #NiValleNiAlmudena han convocat una concentració davant el Suprem a l’espera de conèixer la decisió, que coincideix amb la dissolució oficial de les corts i el decret de convocatòria d’eleccions per al 10 de novembre mitjançant la seva publicació al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

No es tracta de l’últim pas per treure el dictador del monument funerari construït per republicans ja que l’última escull judicial l’ha posat el magistrat José Yusti Basterreche al jutjat contenciós administratiu número 3 de Madrid. Yusti Basterreche va suspendre provisionalment la llicència d’obres de l’Ajuntament de San Lorenzo de El Escorial per aixecar la tomba per considerar que podia posar en perill els operaris.

El tribunal deixarà per més endavant la decisió sobre els recursos que ha presentat la comunitat benedictina del Valle de los Caídos, la Fundació Francisco Franco i l’Associació per a la Defensa del Valle de los Caídos.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: