El suport de la Generalitat a Canadell aixeca polseguera

Foment del Treball, Pimec, CCOO i UGT han signat una carta conjunta un posicionament conjunt contra el decret que prepara el Govern sobre les cambres de comerç catalanes perquè en atorgar-los un reconeixement de participació institucional es crea una espècie de tercera patronal a Catalunya en la figura del Consell de Cambres que presideix Joan Canadell.

Els agents socials no comparteixen “de cap manera l’argument que l’adscripció administrativa de les Cambres justifiqui la seva representativitat i participació institucional, quan es tracta d’entitats de dret públic, tutelades pel Govern” i assenyalen que “aquest projecte de decret-llei amenaça la mateixa essència de la participació institucional, del diàleg social i de la concertació social a Catalunya i que, en cap cas, no es justifica el seu caràcter d’urgència”.

També remarquen que el projecte de decret-llei “no troba encaix en el marc de l’Organització Internacional del Treball (OIT) ni en els usos i normes del diàleg social a Europa o a l’Estat. No tan sols atemptaria contra l’Estatut d’Autonomia – tot usurpant els drets reconeguts a les organitzacions empresarials i sindicals -, sinó que entraria en conflicte directe amb l’esperit i la lletra del Decret Llei 9/2020, del passat 24 de març”.

Foment del Treball, PIMEC, CCOO i UGT han enviat aquestes consideracions per carta al president del la Generalitat, Quim Torra, al vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, a la consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, i al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: