El Sindicat d’Habitatge del Raval fa un ‘escrache’ a una immobiliària pel desnonament d’un veí

Veïns del Raval, juntament amb el Sindicat d’Habitatge del Raval, han fet un ‘escrache’ aquest matí a una immobiliària del barri, Finques Víctor, per no renovar el contracte a un veí, l’Anwar. La seva família i ell estan amenaçats de desnonament tot i haver pagat sempre el lloguer del pis. El sindicat denuncia que no li donin l’oportunitat de tenir “dret a l’habitatge” i demana un “lloguer social” per la família.

“Fa cinc anys que visc aquí i quan se’m va acabar el contracte em van dir que no me’l renovarien” denuncia l’Anwar. “15 dies després, el propietari em va trucar i em va dir que em renovaria si pagava més” explica. L’Anwar diu que en aquell moment es va posar content perquè li renovaven el contracte per tres anys, però uns dies més tard el propietari el va denunciar i va negar l’oferta.

El contracte del lloguer de l’Anwar va acabar al juliol, però ell i la seva família van seguir al pis i van seguir pagant fins desembre. “Vull renovar el contracte i pagar” declara el veí del Raval. La portaveu del Sindicat d’Habitatge del Raval, Elena Martín, lamenta “ser immigrant és un afegit perquè les coses es compliquin més”.

“Desnonaments amagats”

Aquest no és un cas aïllat. Martín té clar que aquest tipus de desnonaments afecten moltes famílies i el Raval és un punt de la ciutat on encara n’hi ha més. “Són desnonaments amagats perquè no són causa de què els veïns no paguin, són perquè no els renoven els contractes i els fan fora de casa seva” denuncia la portaveu del sindicat.

“No hi ha hagut manera de negociar” assegura Martín. Ara, el Sindicat d’Habitatge del Raval prepara més accions contra la propietària “fins que renovin el contracte”, expliquen. La immobiliària no ha volgut fer declaracions al respecte. El sindicat també demana un lloguer social per l’Anwar i la seva família, un tràmit complicat perquè “la llei no contempla els casos en què no hi ha renovació de contracte, només si es tracta de no pagament”. De totes maneres, a l’Anwar li han donat l’informe d’emergència social favorable, però hi ha un any i mig d’espera pels habitatges socials.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: