El Síndic denúncia l’existència de “presos polítics”, entre crítiques de l’oposició

Rate this post

El Síndic de Greuges, Rafel Ribó, ha denunciat aquest dimecres al ple del Parlament l’existència de presos polítics a Espanya i ha denunciat que l’Estat encara no hagi donat explicacions al Consell d’Europa, tal com es va comprometre l’anterior govern del PP amb el ministre Alfonso Dastis al capdavant. 

“Al continent europeu hi ha parlamentaris empresonats a Turquia i Espanya. Són presos polítics“, ha afirmat Ribó. En la presentació de l’informe “La vulneració de drets fonamentals i llibertats públiques en ocasió de la reacció penal a l’1 d’octubre i l’aplicació de l’article 155 CE”, Ribó ha demanat l’alliberament dels presos i ha denunciat també les “irregularitats” comeses amb l’aplicació del 155.

Així, Ribó ha criticat també els fets del 6 i 7 de setembre de 2017 -amb l’aprovació de les lleis de transitorietat-, i també ha afirmat que el referèndum de l’1-O va ser “il·legal”. Malgrat tot, considera que “això no justifica la brutalitat de l’acció policial” dels cossos de seguretat espanyols.

Ciutadans envia una carta a Europa

Per la seva banda, la intervenció del Síndic ha servit a Ciutadans per continuar la seva croada contra Ribó, a qui qualifiquen de ser el “síndic del procés i del Govern” i de ser “un més d’ells”, en referència als independentistes. Així, el portaveu Carlos Carrizosa ha anunciat durant la sessió plenària que enviarà una carta desqualificant-lo als Ombudsman europeus i altres institucions.

A més d’aquest anunci, Carrizosa ha criticat Ribó per haver participat en algunes de les reunions que es van fer l’octubre passat abans de la proclamació de la república, en les que va fer de mediador. Per aquest motiu, l’ha qualificat de còmplice del “cop a la democràcia” i ho ha equiparat amb si abans del cop d’Estat del 23-F el defensor del poble espanyol s’hagués reunit amb Antonio Tejero i Jaime Milans del Bosch.

Seguirà ampliació

Anar a la font
Carlota Camps

Powered by WPeMatico

Translate »