El Síndic de Greuges, esparverat per l’atac a drets fonaments amb les detencions i el 155

Rate this post

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha mostrat avui la profunda preocupació tant per les detencions dels membres dels Govern i els responsables de l’ANC i Òmnium, com per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. Ribó s’ha referit a la possibilitat que s’estigui fent “una transgressió claríssima de drets fonamentals” i ha advertit que exercirà les seves funcions d’investigació i informe a totes les instàncies al seu abast.

Ribó, que ha recordat que en el seu darrer informe ja va advertir sobre “regressió de drets fonametnals i llibertats”, ha insistit en denunciar l’ús de solucions penals per als conflictes polítics institucionals i sobre la “deriva partidista del poder judiical a l’Estat espanyol”.

En l’informe detalla les afectacions a drets fonamentals en què pot haver incorregut les interlocutòries del Tribunal Suprem i l’Audiència Nacional en admetre a tràmit les querelles contra els membres de la Mesa del Parlament i el Govern.

Es refereix a la transgressió del dret al jutge predeterminat per Llei, que hauria de ser la jurisdicció ordinària de Catalunya, i en primer lloc del TSJC; assenyala la “sorprenent” disparitat de criteris entre el TS i l’Audiència a l’hora de fixar el dret a la defensa i l’aplicació de mesures cautelars”; considera “completament desproporcionada” la qualificació del penal com a rebel·lió i la presó provisional sense fiança dictada contra Jordi Sànchez i Jordi Cuixart mentre que les mesures cautelars contra els membres del Govern les descriu com “una mostra més de la desproporció de la Justícia”.

Seguirà informació

Powered by WPeMatico

Translate »