El Síndic creu que Espanya és una dictadura

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha qualificat de “presos polítics” els dirigents independentistes presos i en un informe presentat al Parlament ha denunciat que les decisions judicials preses pel Tribunal Suprem i la fiscalia “afecten la llibertat ideològica dels presos polítics” i les considera “un atac als drets fonamentals”.

Ribó creu que no es pot condicionar que els presos polítics puguin accedir a un determinat règim penitenciari al fet que participin a “programes de reinserció per inculcar-los idees”. “Obligar-los a renunciar a la seva ideologia s’ha de considerar una vulneració flagrant de la llibertat ideològica”, ha advertit en l’informe “Afectació de drets en l’execució penitenciària de la sentència 459/2019 del TS”.

El Síndic remarca que l’aplicació del 100.2 i del tercer grau als nou presos “es va ajustar al dret” i critica que se’ls suspengués la classificació arran dels recursos de la Fiscalia. En aquest sentit, ha assegurat que si l’administració “ataca la seva llibertat ideològica o de pensament” comet “una clara ofensa als drets fonamentals”.

Rafael Ribó ha criticat la suspensió del tercer grau amb motiu d’un recurs de la fiscalia contra la decisió administrativa i ha apuntat que “ha vingut condicionada per la interlocutòria del Tribunal Suprem de 22 de juliol de 2020, de manera que aquestes set persones han patit un greuge i una situació desigual i se’ls han lesionat els drets”.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: