El ‘sí’ en un referèndum ampliaria distàncies amb el ‘no’ segons l’ICPS

Rate this post

Si demà se celebrés un referèndum sobre la independència de Catalunya, el vots favorables a la pregunta augmentarien relació als vots negatius en 5,8 punts percentuals en relació a l’any passat segons un informe publicat per l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS).

Segons l’ICPS, centre adscrit a la UAB, a la pregunta “Si demà es fes un referèndum per decidir la independència de Catalunya, vostè què faria?” un 47,9% dels enquestats votaria a favor que Catalunya esdevingués un estat independent, xifra que suposa un augment de mig punt en relació el 2017. 

Per contra, el 31,8% dels enquestats votaria en contra de la independència de Catalunya, fet que suposa un retrocés de més del 5% en relació a l’any passat. El nombre de gent que no votaria, segons l’estudi de l’ICPS, també pujaria enguany fins al 14,7%, recuperant els nombres de fa dos anys, igual que els vots nuls o en blanc, que tornarien a baixar fins el 0,7%. Per últim, el 4,8% no votaria en cas que se celebrés un referèndum.

Aquestes dades publicades per l’ICPS, va en la mateixa línia que l’últim informe del CEO, on s’assegurava que el 47,2% dels catalans són partidaris de la independència.

Anar a la font
Adrià Rovira

Powered by WPeMatico

Translate »