El Senat aprovarà que es pagui un plus a la Policia i la Guàrdia Civil a Catalunya

Rate this post

El PP aprovarà dimecres vinent en el Ple del Senat una moció perquè es pagui un plus a policies i guàrdies civils destinats a Catalunya, així com al País Basc i Navarra, per la “pressió provocada per l’independentisme” que suporten aquests agents i les seves famílies.

La iniciativa, que tirarà endavant atesa la majoria absoluta del PP a la Cambra Alta, exigeix al Govern que estableixi un “complement de territorialitat” per als membres de les forces i cossos de seguretat de l’Estat que “compensi” la seva situació. El debat tindrà lloc en la sessió del Ple de dimecres al matí.

“No es poden tolerar les agressions i pressions que contínuament pateixen la Policia i la Guàrdia Civil, fins i tot quan estan en hores de descans”, asseguren els ‘populars’ en la iniciativa, en la que aposten perquè aquestes forces de seguretat se sentin “recolzades, valorades i ben retribuïdes”.

La moció inclou també un reconeixement a la tasca d’aquests agents per les “coaccions” i “pressions” que suporten de l’independentisme, i demana que no es redueixi la seva presència especialment al País Basc i Navarra ni a Catalunya.

Catalunya, protagonista

El PP dedicarà a Catalunya la meitat de les preguntes que ha registrat per al pròxim Ple. De moment, continuaran sent set, perquè l’ampliació de la seva quota de preguntes a nou no s’aplica en la sessió de dimarts.

Tres de les set preguntes aniran dirigides a qüestions relacionades amb Catalunya: l’ocorregut el passat 1-O, els polítics catalans presos i l’acord per pagar a la Generalitat 1.459 milions d’euros.

També el PDeCAT insistirà amb aquest assumpte, preguntant al Govern si creu que pot impulsar el diàleg, i ERC abordarà a l’Executiu sobre l’1-O de 2017 i sobre les delegacions catalanes a l’exterior.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »