El Reus intentarà seguir viu dins del terreny de joc

Rate this post

Ara mateix el Reus Deportiu de futbol viu en una muntanya russa. El partit d’aquesta tarda contra el Numància (18h, LaLiga 123 TV), el primer de l’any a casa, arriba sense que el club hagi aconseguit sortir de l’ull de l’huracà. Semblava que la golejada contra tot pronòstic al camp del Màlaga de l’última jornada, amb només 12 fitxes disponibles de la primera plantilla, rebaixaria lleugerament la tensió acumulada i portaria una certa calma per afrontar el futur del club. Però no havia passat ni mitja hora del xiulet final que Xavi Bartolo, el tècnic del conjunt del Baix Camp, va incendiar la sala de premsa atacant durament l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), a la qual acusava d’haver pressionat els seus jugadors per evitar que es jugués el partit. Aquestes declaracions van entrar al vestidor com una bomba de rellotgeria que van retornar en forma de comunicat a través de la mateixa AFE. En aquest escrit, es mostraven sorpresos per les crítiques que havien rebut per part del seu tècnic, fent que saltessin totes les alarmes sobre una possible mala relació entre jugadors i plantilla.

En veure el panorama, es va fer públic un nou document en el qual els jugadors decidien retirar dos punts del comunicat inicial, suavitzant la seva postura i tallant de soca arrel qualsevol polèmica dins del vestuari: “per una mala interpretació, no vam ser justos amb el nostre entrenador i li demanem disculpes”.

El problema s’hagués pogut fer més gran si dos pesos pesats de la plantilla com Jesús Olmo i David Querol, que havien denunciat el seu club per impagaments, no haguessin cobrat la seva fitxa dins del termini requerit, fent que la primera plantilla disposés de tan sols 10 efectius, dos menys que els permesos per LaLiga per poder continuar competint, cosa que hagués suposat l’expulsió immediata del Reus de la competició. A última hora de dilluns, però, van rebre els seus respectius pagaments, per la qual cosa la plantilla del primer equip es manté a 2a Divisió A amb tan sols 12 fitxes, després que Tito Ortiz, Mikel Vilanueva, Shaq Moore, Edgar Badia, Fran Carbia i Vitor Silva se’n desvinculessin recentment arran del mateix motiu.

I com si amb tot això no n’hi hagués prou, la setmana també ha portat el rumor que després del partit d’aquesta tarda, l’AFE proposaria igualment l’expulsió del club de LaLiga 1/2/3 de cara a la segona volta si no resolia definitivament els problemes de liquiditat del conjunt reusenc. La mateixa AFE s’ha afanyat a desementir-ho en un comunicat en què afirma que “en cap moment” ha fet aquesta sol·licitud perquè, entre d’altres coses, “no té les competències” per fer-ho. En el comunicat expliquen que es troben “a l’espera de la resolució del jutge de Disciplina Social de LaLiga en relació a l’expedient disciplinari obert contra el Reus” i que “un cop el jutge adopti una resolució, amb independència de la fallada de la mateixa”, seguirà lluitant “en defensa dels drets laborals, socials i econòmics” dels futbolistes del conjunt català.

La plantilla, aïllada de tot el rebombori, intentarà juntament amb jugadors del filial fer front al Numància, al que superaria a la classificació en cas de victòria, sortint així de les places de descens i tirant aigua al vi per afrontar la segona volta amb l’esperança d’una ràpida solució a tots els problemes que els fan ser més protagonistes a fora del camp que a dins.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »