El repunt de contagis amenaça la infraestructura sanitària

José Ramón Arribas, cap de la unitat de Malalties Infeccioses de l'Hospital La Paz-Carles III, va ser contundent a l'referir-se a l'escenari a què s'enfronten els serveis sanitaris davant l'epidèmia de coronavirus . "Ens estem quedant sense equips de protecció", va explicar aquest dimarts, a el temps que la portaveu de Govern María Jesús Montero, i el titular de Sanitat, Salvador Illa, desgranaven la bateria de mesures que ja aplica l'executiu de Pedro Sánchez .

Arribas va assenyalar la possibilitat que en el seu centre s'acabessin els llits d 'UVI. "La resposta davant de Covid-19 ha de ser prioritat nacional", va demanar a través del seu compte de Twitter.

L'epidèmia de coronavirus està colpejant especialment a la Comunitat de Madrid, que acumula gairebé un terç de les 36 morts que fins ara s'han registrat a Espanya.

El Govern de la regió va decretar aquest dilluns mesures addicionals, entre les quals s'inclouen el tancament de totes les escoles i universitats durant dues setmanes. Una restricció que es complementa amb la recomanació a les empreses de fomentar el teletreball i sobre les que està enfocat el pla de contenció per a empreses de Sánchez.

Illa va mostrar aquest dimarts durant la seva compareixença el seu reconeixement a el personal sanitari, als que estan "en primera línia" contra el coronavirus. No obstant això, l'urgència sanitària podria requerir d'esforços extra. Segons dades recollides per El Mundo, la llista d'espera quirúrgica a Madrid ascendeix a 79.000 persones i amb el focus posat en l'Covid-19 podrien produir retards per part dels centres hospitalaris.

L'UCI, en risc de saturació

Les últimes xifres publicades pel Ministeri de Sanitat, de 2017, revelen que hi ha un total de 4.400 llits en 348 unitats de cures intensives (UCI). L'increment de l'nombre de pacients a les sales manté en alerta els tècnics sanitaris davant un possible col·lapse d'aquells afectats que requereixin d'aquestes unitats per les conseqüències que comporta el coronavirus, com deficiències respiratòries.

Una cosa que ja s'està notant. En seguint l'exemple de Madrid, les autoritats sanitàries regionals ja van donar instruccions aquest dilluns, dins de les seves mesures addicionals, per cancel·lar certes operacions quirúrgiques com a prevenció davant el repunt en les últimes setmanes de l'epidèmia.

Source

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: