El rei i Felipe González, còmplices en la crítica als ‘egoismes nacionalistes’

Rate this post

Felipe González li va dir a Jordi Évole al Salvados que no va a TV3 perquè no vol que el facin servir com a excusa. Entre línies, també va vendre la idea que Junqueras és a presó per culpa de Puigdemont, tal i com va criticar durament Pilar Rahola.

felipe salvados riu

La Sexta

Del rei Felip VI no cal afegir res més que el que va dir Pilar Eyre en una entrevista a En Blau: “El rei Felip és de dretes”, sentència que es veu refermada agafant, per exemple, el discurs del monarca el dia de nadal contra l’independentisme després dels fets de l’1 d’octubre. Avui, tots dos compartien confidències com bons amics en el marc d’una entrega de premis, els Carlos V, en una cerimònia celebrada a Extremadura.

felip i felipe efe

Efe

El rei entregava el premi, en aquesta ocasió, al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, i González hi anava en qualitat de guardonat en anys anteriors. Potser van quedar abans i tot per escriure el discurs que ha pronunciat el monarca: “el proyecto supranacional europeo se encuentra en la necesidad de vencer el escepticismo en el que ha estado inmerso durante demasiado tiempo. Hay que superar el repliegue de concepciones excluyentes e insolidarias de la convivencia en sociedades diversas y plurales como en las que vivimos”.

felip felipe premis efe

Efe

A la festa s’hi han afegit el president de la Junta d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara, el ministre d’Afers Exteriors, Alfonso María Dastis, o el ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo. No. No ha sonat El novio de la muerte. Però el je,je,ja,ja entre tots els assistents ha estat palès en tot moment. Fins ara, el posicionament que ha mantingut Europa pel que fa al cas català és el de considerar-ho un “assumpte intern d’Espanya”. Però a Espanya ni Felip, ni González, ni Méndez de Vigo ni cap dels assistents a l’acte d’avui sembla perdre la son per resoldre la situació.

Al contrari, en un discurs que hauran aplaudit amb les orelles tant Felip VI com Felipe González, el receptor del premi ha dit que “cal lluitar de forma proactiva contra les amenaces populistes i nacionalistes”. Tajani a més, ha incidit en que “cal lluitar davant els egoismes nacionalistes, davant els que volen aixecar fronteres i davant aquells que pretenen destruir la nostra convivència i la nostra democràcia”… I Tots ben contents i somrients…

 

Anar a la font
Darío Porras

Powered by WPeMatico

Translate »