El Rei esquiva el rebuig europeu a les extradicions del Suprem en un acte gèlid a Barcelona

Rate this post

El rei Felip VI ha evitat qualsevol referència a la situació política catalana ni al rebuig europeu a les peticions d’extradició del Tribunal Suprem contra membres del Govern durant la seva intervenció al tradicional acte de  lliurament de despatxos de la promoció de jutges d’aquest any.

El monarca, que ha dedicat bona part de la seva intervenció a lloar la feina dels jutges per garantir el bon funcionament de l’Estat de dret, ha tancat el seu parlament subratllant el seu suport als magistrats. “Sempre podreu amb la confiança i el suport de la Corona”, ha proclamat.

Ni el president del Parlament, Roger Torrent, ni l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han estat presents a l’acte al qual, de manera excepcional i trencant les normes de protocol, no han estat convidats. Però no eren les úniques absències. L’Auditori de Barcelona presentava avui moltes cadires buides, en un acte habitualment molt concorregut. També absències de representants del poder judicial català.

Acompanyaven al Rei el ministre de Justícia, Rafael Catalá, i el president del CGPJ, Carlos Lesmes. Des de la cinquena filera seguia els parlaments el jutge del Suprem Pablo Llarena, responsable de la causa contra l’1-O que ha portat els membres del Govern i els Jordis a la presó. 

A la porta d’accés, estudiants de l’ESMUC han estat expulsats quan intentaven rebre el monarca amb protestes. Les convocatòries dels CDR contra la visita han provocat que tota l’àrea al voltant de l’Auditori fos blindada per la policia.

 

 

Seguirà ampliació

Anar a la font
Marta Lasalas

Powered by WPeMatico

Translate »