El referèndum que es farà a Madrid… amb el rei de protagonista

Rate this post

Ja se sap que el rei Felip fuig dels referèndums com un gremlin de l’aigua passades les dotze de la nit. El darrer que hi va haver a Catalunya va provocar les ires del monarca tal i com es va poder comprovar abastament en el seu vergonyós discurs. 

Rei Felipe VI discurs referendum

TVE

El pròxim 6 de desembre es commemorarà el 40è aniversari de la Constitució espanyola, una Carta Magna que Felip vol defensar a capa i espasa, tal i com avui ha deixat clar en l’entrega dels premis Jaime I, especialment en uns temps on regna la “incertidumbre”.

felip premis efe

Efe

Quatre dies abans que els monàrquics facin un “señor Lobo” encantats amb la Constitució espanyola, a alguns barris de Madrid es podran veure algunes urnes per celebrar un referèndum simbòlic sobre la idoneïtat de continuar amb una monarquia o optar per una república. 

vallecas urnes

La Sexta

Aquestes seran les dues opcions que es preguntaran a uns quants districtes de la capital, Vallecas, La Latina, Arganzuela, Carabanchel, Centro, Tetuán, Usera i el barri de Orcasitas i a cinc municipis de la Comunitat de Madrid, Alcobendas, San Sebastián de los Reyes, Parla, Leganés i Rivas, a instàncies dels convocants, organitzacions veïnals vinculades a l’esquerra. No és la primera vegada que una proposta així es pot veure als carrers de Madrid. Fa quatre mesos van fer el  mateix a Vallecas. Llavors van votar 7000 persones, un minso 3% dels electors totals de l’emblemàtic barri. La intenció dels convocants és demostrar a la dreta d’aquest país que als carrers “hay debate social sobre la Monarquía” i que malden per celebrar un referèndum vinculant.

El mateix que volen fer alumnes de la Universitat Autònoma de Madrid, que pretenen donar visibilitat a les opinions de la gent jove sobre “ser súbditos de una institución anacrónica, corrupta y vinculada al régimen franquista”. De moment no es té cap constància que hi hagi cap vaixell amb un Piolín carregat de policies atracat al Manzanares.

Anar a la font
Darío Porras

Powered by WPeMatico

Translate »