El PSOE tornaria a guanyar unes eleccions generals però amb un descens del suport

A tan sols dues setmanes que venci el termini per a una nova convocatòria d’eleccions si Pedro Sánchez no aconsegueix el suport del Congrés per revalidar-se al càrrec, el CIS augura un nou triomf als socialistes. Segons l’última enquesta publicada aquest dijous, el PSOE tornaria a guanyar unes eleccions generals ara i arreplegaria el 29,7% dels vots. 

Al seu torn, l’altre actor clau en les negociacions per desencallar la situació a Espanya, Unides Podem, arrabassaria la tercera posició a Ciutadans i se situaria per darrere del PP amb el 8,9% dels vots. Tot i això, tant socialistes com la formació lila perdrien embranzida i perdrien 0,8% dels suports i 0,9% amb respecte de l’últim baròmetre del mes de juliol. 

Els grans beneficiats d’una nova convocatòria electoral serien els populars, que passarien del 10,1% de les paperetes a l’11,6% ara. Un augment d’1,5% en detriment de Ciutadans, que passaria del 9,1% al 7,4%, un 1,7% menys que al baròmetre del mes de juliol.

La simpatia de l’elector afavoreix el PSOE

Amb la fotografia que ofereix el nou baròmetre del Centre d’Estudis Sociològics (CIS), Pedro Sánchez tornaria a sortir reforçat d’una repetició electoral tot i que arreplegaria menys vots que en el sondeig publicada el passat mes de juliol. Els comicis encara somriurien més als socialistes si, a més de la intenció directa de vot, se li suma la simpatia expressada pels enquestats.

D’aquesta manera, el PSOE escalaria fins al 32,2% de paperetes per davant del PP, que se situaria en el 12,8%. En tercera posició hi trobaríem Unides Podem i les seves confluències, que sumarien el 9,9% dels vots i, en quarta posició Ciutadans, amb el 8,6%. 

La desconfiança i l’avorriment plana sobre els electors

Pel que fa als sentiments que la política i els seus representants generen als ciutadans, la desconfiança i l’avorriment són les principals sensacions que copsen els electors. D’acord amb el que apunta l’enquesta, realitzada després de les eleccions autonòmiques i municipals del 26 de maig, el 34,2% dels enquestats responen que la desconfiança és tenyeix la seva visió sobre al política, seguida de l’avorriment (15,8%) i de la indiferència (13,3%). 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: