El PSOE guanyaria les eleccions però la dreta li menjaria terreny, segons el sondeig de TV3

[Segueix l’última hora de les  eleccions generals del 10 de novembre]

[Segueix en temps real els  resultats de les eleccions generals del 10 de novembrel]

El PSOE tornaria a guanyar les eleccions generals a Espanya tot i que veuria com la dreta li menja terreny. Segons el sondeig de TV3, Pedro Sánchez obtindria entre 114 i 119 escons, retrocedint respecte els 123 que va obtenir el passat mes d’abril.  El PP quedaria com a segona força amb entre 85 i 90 escons, però veuria com el partit d’ultradreta VOX irromp com a tercera força al Congrés dels Diputats amb entre 56 i 59 escons.

El partit d’Abascal protagonitzaria, segons el sondeig, la pujada més important (partia de 24 escons ara) mentre que Ciutadans s’enfonsaria i quedaria amb entre 14-15 escons (ara en té 57). El bloc de les dretes sortiria reforçat de les urnes: el sondeig li dona entre 157 i 166 escons (quan ara en sumaven 149) si s’hi afegeixen també els dos escons que trauria Navarra Suma, que es quedaria igual.

Unides Podem seria quarta força i es mouria entre els 30 i 34 escons, segons el sondeig, per sota dels 42 que avui té la formació de Pablo Iglesias. Más País, la formació d’Íñigo Errejon que integra Compromís, quedaria amb tres escons. El bloc de les esquerres PSOE-Unides Podem i Más País sumaria 156 escons, lluny de la majoria absoluta que se situa en els 176.

Pel que fa als partits catalans, ERC obtindria entre 13 i 14 escons (un menys dels que ara té), mentre que JxCat o es quedaria igual amb 7 escons o en perdria un i la CUP, que es presenta per primer cop a unes eleccions espanyoles, s’estrenaria amb entre 3 i 4 escons, segons el sondeig.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: