El PSOE descarta reobrir la negociació amb Iglesias, que diu que té “la mà estesa”

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat avui que continua tenint la “mà estesa” per negociar amb el PSOE, tot i que els socialistes no estan disposats a fer-ho. Després que la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo hagi donat per mortes les negociacions abans del debat d’investidura, Iglesias s’ha mostrat disposat a continuar-ne parlant.

“M’agradaria que poguéssim arribar a un acord”, ha dit Iglesias en una entrevista a La Sexta, que ha afirmat que continua tenint la “mà estesa” per negociar “seriosament” amb el PSOE un executiu que sigui capa d’assumir els reptes de país. “No podem perdre aquesta oportunitat històrica de tenir un govern de coalició d’esquerres”, ha continuat. 

“Tenim l’oportunitat de compartir des del pes que té cadascú les decisions”, ha continuat, abans d’afirmar que ells han “cedit” en les negociacions, aigualint el programa o assumint el lideratge del PSOE en assumptes com la política catalana. En aquest sentit, ha explicat que van plantejar al PSOE que renunciaven a estar als ministeris d’Estat, i estan disposat a “continuar cedint”, però ha avisat que els espanyols no han “votat un govern d’un sol partit”, i per això la fórmula que defensen els liles és la coalició.

Iglesias, a més, ha explicat que al març, abans de les eleccions, Sánchez estava disposat a un govern de coalició, i ara està plantejant una fórmula acceptant perfils tècnics però no polítics de Podem que no és “seriosa”. La proposta de Sánchez, segons ell, és una “falta de respecte” a Unides Podem i als seus votants.  Iglesias ha demanat disculpes per haver qualificat en el passat de “ximpleria” aquesta oferta del PSOE, però ha mantingut que no li sembla adequada, i ha acusat Sánchez de “sobreactuar” per allunyar la possibilitat d’un acord. 

També ha burxat Iglesias en la falta de coherència del PSOE, que inicialment va avalar la consulta a la militància i després, dilluns, Sánchez va qualificar-la de “mascarada”: “Jo crec que diumenge algú li va dir a Sánchez que trenqués les negociacions que així podria tenir un govern de partit únic”.

La vicepresidenta espanyola en funcions, Carmen Calvo, ha desistit aquest dimarts de continuar negociant amb Unides Podem, tot i que ho ha dit abans de la entrevista d’Iglesias. Segons ella, ha estat el líder de Podem el que ha triat donar per finalitzades les negociacions amb el PSOE amb una consulta “trampa”.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: