El PSOE demana a Cs i PP que no converteixin Andalusia en el “bressol de la ultradreta”

Rate this post

El govern espanyol ha fet una crida al PP i a Ciutadans perquè no pactin amb Vox a Andalusia i evitin que aquesta comunitat es converteixi en “bressol de la ultradereta” a Espanya. 

La portaveu del govern espanyol i ministra d’Educació, Isabel Celáa, ha destacat que “la democràcia ha de vèncer la por i Andalusia ha de promoure un govern constitucionalista”. Ho ha expressat a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’avui, que ha estat el primer des de les eleccions andaluses, on el PSOE va patir una caiguda de vots i Vox va entrar al Parlament amb 12 escons. 

Segons l’executiu cal impedir que avancin les propostes d’extrema dreta, que “amenacen la qualitat democràtica” i suposen una “reculada” en matèria social i de llibertat.

De moment, Cs i PP han dit que la seva prioritat és tancar un acord entre ells dos però no descarten el suport de Vox des de fora. Celáa també ha recordat que la llista del PSOE va vèncer les eleccions i que, per tant, Susana Díaz està “legitimada” per presentar la seva candidatura

Consell de Ministres a Barcelona

El president espanyol Pedro Sánchez es reunirà amb el president del Govern Quim Torra el proper 21 de desembre, coincidint amb el Consell de Ministres que es celebrarà a Barcelona. La trobada serà, segons ha reiterat l’executiu, de manera protocol·lària i “tal com estava previst des d’un inici”. 

Celáa ha detallat a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’avui que la trobada entre Sánchez i Torra serà “l’habitual en les reunions amb els presidents de les comunitats autònomes”. 

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »