El PSC refreda l’oferta de pactar pressupostos i exigeix eleccions a Torra

Torna el curs escolar, però també el polític. Passada la Diada, a l'horitzó s'hi divisa un setembre hiperactiu. En dues setmanes, el Debat de Política General al Parlament, que coincidirà amb el judici per desobediència contra el president Quim Torra. Dies després arribarà la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes del procés i totes les conseqüències que se'n derivaran. El PSC arrenca temporada collant el Govern: refreda l'oferta de pactar-hi els pressupostos i redobla la pressió de l'exigència d'eleccions. 

Els socialistes catalans han reunit el grup parlamentari aquest dijous per definir les línies mestres del seu pla d'acció. El principal, posar de manifest que l'executiu de JxCat i ERC està fracassat i exhaurit i prendre'n el relleu. És a dir, forçar eleccions per aconseguir tornar a governar Catalunya presentant-se com l'alternativa moderada entre l'independentisme i la dreta Cs-PP. 

"No tenim esperança en que el president Torra canviï les seves prioritats, no esperem un canvi de rumb", ha exposat la portaveu socialista Eva Granados, que ha estat l'encarregada de posar aigua al vi a l'oferta que abans de vacances va fer Miquel Iceta a Torra per negociar pressupostos. "Torra diu que els pressupostos són un instrument per fer efectiva la independència", per tant, "no pot comptar amb el PSC, si la prioritat és la independència, el lògic és que els pressupostos siguin aprovats pels independentistes", ha dit, tot recordant que amb la CUP, JxCat i ERC sumen majoria. 

El PSC lamenta que encara no han rebut cap document concret en relació als comptes. S'han reunit amb el departament d'Economia una vegada, però asseguren que no se'ls va lliurar "cap informació". 

Seguirà ampliació

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: