El PSC demana als comuns que pressionin Iglesias perquè no “bloquegi” la investidura de Sánchez

El PSC ha expressat aquest dilluns la seva “decepció” amb l’actitud d’Unides Podem en relació a la investidura de Pedro Sánchez, que poc abans ha donat per trencades les converses amb la formació lila. De la mateixa manera que ha fet el líder del PSOE, el secretari d’organització dels socialistes catalans, Salvador Illa, ha carregat contra el fet que els de Pablo Iglesias hagin rebutjat fins a cinc propostes per a la formació de govern i que ara consultin la seva militància sobre la investidura quan no hi ha encara un acord.

Sánchez dona per trencades les converses amb Podem per una consulta que "no recull les últimes propostes del PSOE"

Sánchez dona per trencades les converses amb Podem per una consulta que “no recull les últimes propostes del PSOE”

Davant d’aquest escenari, Illa ha demanat als comuns que “ajudin”i “contribueixin” a canviar l’actitud de “bloqueig” de Podem. “Voldriem treballessin i fessin el que estigui al seu abast […] Han d’adreçar-se a Pablo Iglesias i dir-li que no té sentit no donar suport a una investidura si realment son progressistes. Han d’ajudar a revertir una situació que no té sentit”, ha reclamat.

La petició del PSC en relació a la investidura, en tot cas, és que els progressistes votin a favor de Sánchez i que la dreta i els independentistes no bloquegin la investidura. En aquest sentit, Illa ha posat en valor el fet que l’expresident de la Generalitat Artur Mas hagi apostat per facilitar la continuitat del PSOE a la Moncloa. Illa, que ha donat ple suuport a la gestió que Sánchez està fenten les negociacions, ha deixat clar que no voldrien que es convoquessin noves eleccions a l’Estat però que “no es poden acceptar imposicions”.

Al llarg de la roda de premsa, Illa ha volgut celebrar que una enquesta a ‘El Periódico’ els doni la segona posició al Parlament de Catalunya. “El PSC creix, es dispara […] I entenem que és un aval a la nostra politica dels darresrs mesos de diàleg dins la llei, afavorir l’estabilitat i promocionar governs bons i que governin”, ha dit. En aquest sentit, no s’ha estat de reivindicar un cop més el pacte ala Diputació amb JxCat. “Hem aconseguit evitar que allò que ens separa ens impedeixi treballar junts en allò que estem d’acord”, ha dit, citant la nova presidenta de l’ens, Núria Marín. Sobre la divisió entre JxCat i ERC, el PSC els ha demanat que es posin d’acord o que, en cas contrari, convoquin eleccions.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: