El PS reclama uns pressupostos “ajustats a la realitat” i s’ofereix per col·laborar en l’elaboració

El secretari d’organització del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere Baró ha reclamat aquesta tarda a Govern uns “pressupostos reals” que tinguin en compte als ciutadans afectats econòmicament per culpa de la Covid-19 i ha insistit a dir que poden comptar amb la formació política a la qual pertany per elaborar-los. A més, ha retret a l’executiu que “no ha sabut negociar amb els països veïns l’arribada de turistes” i ha considerat que són “uns fets molt greus en un país com el nostre”.  

Segons Baró, el PS ja va avisar a Govern que el pressupost per l’any 2021 no tenia en compte a la ciutadania. “Nosaltres hem mantingut reunions amb diferents sectors i ciutadans per escoltar propostes, però no ha estat la manera de fer del tripartit de dretes, que tot just comencen a fer-ho”, ha argumentat. A l’entendre del polític, és necessari elaborar una nova proposta econòmica que tingui en compte els sectors més tocats per la crisi. Oferir més ajudes, en definitiva.  

Jaoa de Melo ha anunciat que les cent propostes per fer “política amb perspectiva de joventut” que van presentar el passat setembre han arribat al Consell General. 

Respecte a les negociacions que l’executiu manté amb els països veïns en termes de mobilitat, el secretari d’organització ha defensat que “un Govern no pot assabentar-se de les notícies a través de la premsa. No s’ha sabut negociar i això és molt greu per un país com el nostre”. Preguntat per quines mesures haurien estat les correctes per aconseguir l’arribada de turistes espanyols tenint en compte les restriccions d’aquest país, Baró ha contestat que “no ho sé perquè no he estat a les reunions. No sé si hagués estat possible rebre turisme, però crec que les persones que han negociat no eres vàlides”.  

Per la seva part, el coordinador de la Joventut Socialdemòcrata d’Andorra, Jaoa de Melo ha anunciat que les cent propostes que van presentar el passat setembre, les quals s’emmarquen en la iniciativa ‘les nostres decisions’ i que tenen l’objectiu de crear una “nova política amb perspectiva de joventut” han arribat al Consell General. Segons Melo, les reunions amb diversos actors socials i els sectors joves dels diferents partits polítics “han anat molt bé”, encara que han hagut de renunciar a algunes propostes, com ara la doble nacionalitat o la legalització de l’avortament.  

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: