El principal partit flamenc respon al PP: ‘Haurien de callar; massa gent del franquisme hi té responsabilitats’

Rate this post

El dirigent del partit flamenc N-VA, que forma part del govern belga, ha defensat el ministre de l’Interior, Jan Jambon, que ahir va qüestionar la democràcia espanyola per l’empresonament dels consellers. Bart De Weber ha sortit al pas de les crítiques i insults a Jambon que va proferir el portaveu del PP al Parlament Europeu, Esteban González Pons. En va dir que tenia ‘un historial xenòfob acreditat’. Avui, De Weber ha etzibat: ‘El Partit Popular hauria de callar sobre la seva història. Encara hi ha massa gent d’aquell règim (de Franco) que té responsabilitats al partit. Sembla que no han après gaires lliçons del passat: respectar els drets democràtics, no implicar-se en la violència cívica, no empresonar polítics’.

A més, ha confiat que la justícia belga no extraditaria Puigdemont a Espanya. ‘Espero que això no estigui decidit, però està en mans de la justícia’, que és ‘independent’, ha admès. ‘Haurem d’esperar’, ha insistit, recalcant que es tracta d’una decisió que competeix, ‘en primer lloc’, als tribunals.

Segons ell, si Europa ‘assumís un paper de mediació i fes una xiulada a Rajoy’, es resoldrien molts dels problemes i tensions a Espanya. ‘No dic que l’un i l’altre tinguin raó’, ha puntualitzat.

González Pons va reclamar a Jambon diumenge que ‘no donés lliçons a una democràcia com l’espanyola, en la qual es respectaven els drets, es complia la llei i hi havia tots els estàndards d’un estat de dret modern’ i va criticar la trajectòria de la NV-A ‘contra la igualtat entre les persones, i, de rebor, contra els immigrants, entre més característiques’.

Unes hores abans, el ministre de l’Interior belga va qüestionar, en una entrevista amb la televisió flamenca VTM, la detenció dels ex-membres del govern català, ‘triats democràticament’. ‘Què han fet malament? Simplement apliquen el mandat que van rebre dels seus electors’, va recriminar.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »