El primer pas cap a primera

L’Espanyol disputarà les últimes tres jornades de lliga amb un estat de buidor total amb el descens consumat dijous al Camp Nou. Ara només queda pensar en el futur i, com a mínim, anar fent els primers passos per tornar, d’aquí a un any, a primera divisió. L’Eibar no posarà les coses fàcils. De fet, els bascos encara no tenen tancada la seva permanència i estan a quatre punts del descens. Un triomf, independentment del que faci el Mallorca, els deixaria a primera. Més enllà de l’estat d’ànim dels uns i dels altres, Rufete va tornar a reclamar orgull als seus. “Representem un club i una afició i no podem acabar de qualsevol manera”, va insistir el tècnic, que buscarà el seu primer triomf des que va agafar les regnes de l’equip.

Més enllà d’això, el cap i la ment de Rufete (tot i que verbalment digui el contrari) ja estan pensant en quin Espanyol volen per a la temporada vinent. Un estat mental que també té l’entorn i que només pensa en el dia en què es torni a primera. “Estic aquí perquè m’ho van demanar. Em cremi o no em cremi. He donat la cara. Ens queda una setmana per tancar aquest llibre. Després farem un club de veritat, el director esportiu ha de ser qui t’informi de quina és la clàusula d’RDT i no d’altres. Cal fer un equip amb fam i que tingui objectiu de pertinença. Després cal menjar el terreny a qui sigui. Si tens això la qualitat ja t’arriba.” Un discurs consistent de Rufete i marcant la línia amb el director general, José María Duran, a qui ha acusat de revelar informació confidencial dels contractes d’RDT i Cabrera. Rufete va confirmar que tots tenen clàusules per anar cedits a un primera en cas de descens però espera disposar de tots dos a segona.

Per la seva banda, José Luis Mendilibar espera guanyar per evitar patiments, tot i que sap que una derrota del Mallorca certificaria la salvació. “Si fem veure a l’Espanyol que anem a totes i volem guanyar, arribarà un moment en què ells abaixaran els braços.”

Anar a la font – El Punt Avui – Esports

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: