El preu de l’habitatge torna a augmentar el tercer trimestre

Rate this post

Cada vegada és més car pagar un pis. Els preus dels habitatges segueixen a l’alça a Catalunya amb un increment del 9,1% en el tercer trimestre de 2018 en relació amb el mateix període de l’any passat, segons indiquen les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) fetes públiques aquest divendres.

Al conjunt de l’estat espanyol el preu dels pisos ha incrementat un 7,2%. Amb tot, Catalunya és la tercera autonomia on més s’encareix l’habitatge per darrere de Madrid i Melilla. A més, un factor important és que els immobles de segona mà s’encareixen més que els nous. A Catalunya, els antics han augmentat un 9,2% i els que encara estan per estrenar, un 7,7%. Al conjunt d’Espanya, l’habitatge de segona mà ha augmentat un 7,3% en el preu, mentre que l’increment del nou és del 6,1%.

En relació amb el trimestre anterior, els preus van augmentar un 2,3% a Catalunya i un 2,2% al conjunt d’Espanya. Encara en termes intertrimestrals, al Principat l’habitatge de segona mà va augmentar més que el nou. Un 2,4% davant d’un 1,3%, respectivament.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »