El preu de l’aigua no s’apujarà a l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Rate this post

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha aconseguit frenar l‘increment del 4% del preu de l’aigua que l’empresa Aigües de Barcelona volia aplicar.

El motiu que ha provocat la no acceptació de les tarifes són algunes desviacions detectades respecte l’evolució dels ingressos via el rebut de l’aigua. En aquest sentit, el 2017 els ingressos previstos per l’empresa estaven xifrats en 297 milions d’euros, una estimació que finalment s’ha vist incrementada en 31 milions d’euros, fins arribar als 328 milions d’euros.

Davant d’aquest increment, l’AMB revisarà l’Acord Marc del contracte amb Aigües de Barcelona per determinar l’origen exacte del desequilibri, i s’estudiaran aspectes com el cànon de coneixement que cobra AGBAR, les despeses de publicitat o els beneficis de l’empresa.

Durant el Ple del Consell metropolità celebrat aquest dimarts, Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l’AMB, ha recordat que “gràcies a les polítiques tarifàries de l’AMB, en els últims dos anys el rebut de l’aigua ha tingut una reducció del 4%, que suposa un estalvi de 13 milions d’euros anuals per a la ciutadania”, i que “en tant que titular del servei d’aigua potable, l’AMB té la obligació de garantir que la ciutadania pagui un preu just per l’aigua”.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »